تهران فقط ترافیک و آلودگی هوا نیست بلکه اگر با دید دیگری به پایتخت کشورمان بنگرید، جذابیتهای زیادی دارد.
زهرا میرزایی
یکی از بهترین و دیدنیترین جاذبههای شهر تهران بوستان باغ ایرانی است که در دِه ونک واقع شده و همواره با معماری باشکوه و جو دوستداشتنی خود پذیرای گردشگران است.
در ساخت باغ ایرانی تهران از همان معماری سنتی و فاخر ایرانی استفاده شده و مطمئن باشید که از مراجعه به آن پشیمان نخواهید شد. گلهای رنگارنگ، آبراههایی با آبی زلال و بناهایی که شکوه ایران کهن را به رخ میکشند، حتما شما را راضی خواهند کرد. امروز در فاینداتور سری به این باغ میزنیم و از آدرس و مسیرهای دسترسی به آن، قیمت بلیت ورودی و سبک و سیاق گردش در بوستان باغ ایرانی برایتان خواهیم گفت. ما را در گردش در زیباترین باغ ایرانی تهران، همراهی کنید.
باغ ایرانی چیست؟
باغ ایرانی Persian gardens نوعی سبک معماری است که در دوران امپراتوری هخامنشیان و مغول ها گسترش زیادی یافت. در کشورهای متعددی نیز از باغ های ایرانی الگوبرداری کرده و بناهای مشهوری ساخته اند. در ایتالیا و هند این سبک معماری به وفور به چشم می خورد و کاخ الحمرا و تاج محل دو نمونه شاخص و مشهور باغ های ایرانی در جهان هستند. قدمت سبک باغ ایرانی به قرن ششم پیش از میلاد باز می گردد. باغهای ایرانی همواره از جذابترین دیدنیهای کشورمان محسوب میشدند و سازندگان بناها در برخی از کشورهای اسلامی دیگر نیز از نوع ساخت باغهای ایرانی الگوبرداری کردهاند.
اصول باغ ایرانی و طراحی
هدف از ساخت باغات ایرانی فراهم آوردن مکانی زیبا و امن برای گردهمایی های دوستانه و خانوادگی بود. در ساخت باغ ایرانی تلاش می شود تا الگویی شبیه به بهشت ساخته شود تا همه در امنیت کامل اوقات فراغت خود را سپری کنند. به بیانی ساده باغ ایرانی ترکیبی از حیاط، شاه نشین،چهار باغ، میدان، باغ و پارک است. در برخی از باغ های ایرانی تمرکز روی ساختار بناست و در بعضی دیگر روی باغ. اگر علاقمند هستید که یک باغ ایرانی تمام عیار را ببینید باغ فین کاشان می تواند انتخاب خوبی باشد.
باغ ایرانی تهران
همانطور که بالاتر اشاره کردم باغ ایرانی نوعی سبک معماری است که در گذشته برای ساخت عمارتها در ایران از آن استفاده میکردند. خوشبختانه در قلب پایتخت و در منطقهی ده ونک یک بوستان بسیار زیبا به نام باغ ایرانی وجود دارد که این روزها یکی از بهترین تفرجگاههای پایتختنشینان محسوب میشود. بوستان باغ ایرانی حدود 3.5 هکتار مساحت دارد که از آن میان 2.5 هکتارش فضای سبز است.
ماجرای ساخت این بوستان در ونک از این قرار بود که در همین ناحیه یک بوستان کوچک وجود داشت که تصمیم گرفتند آن را گسترش داده و به تفرجگاهی رویایی برای تهرانیها تبدیل کنند. این باغ توسط محمد علی مختاری ساخته شد که نامش بر روی سردر این باغ به چشم میخورد. این بوستان زیبا دارای امکانات خوبی است و همین موضوع باعث شده تا مکان مناسبی برای تفریحات خانوادگی باشد. حالا ما وارد این بوستان شگفتانگیز میشویم و بیشتر از جذابیتهایش برایتان میگوییم.
دیدنی های بوستان باغ ایرانی تهران
بوستان باغ ایرانی 3 ورودی مختلف دارد که هر یک از ورودیهایش به نوبهی خود زیبا و دیدنی هستند و این حس را در شما ایجاد میکنند که وارد سرزمین ایرانیان شدهاید زیرا ورودیها با آجرهایی خوشرنگ ساخته شدهاند و سقفهایی گنبدی دارند.
پس از گذر از ورودیها محو تماشای آبراههایی کوچک خواهید شد که هر یک به حوضچههایی دوستداشتنی میریزند و این آبراهها سوژههای نابی برای عکاسی هستند و در همهی بخشهای بوستان به چشم میخورند. از هریک از ورودیها که وارد بوستان باغ ایرانی شده باشید، با دنبال کردن آبراهها به یک ساختمان بزرگ خواهید رسید که با نام کوشک اصلی شناخته میشود. در اغلب باغات ایرانی چنین کوشکی وجود دارد. ساختمان اصلی بوستان باغ ایرانی را با دنبال کردن تابلوهای کتابخانه نیز میتوانید، بیابید زیرا در حال حاضر قسمت بزرگی از آن به یک کتابخانه تبدیل شده است. بخش دیگر این ساختمان نیز اداری است و عموم مردم نمیتوانند وارد آن بشوند.
کتابخانهی باغ ایرانی که در شمال باغ ایرانی واقع شده دارای دو سالن است که به بانوان و آقایان اختصاص داده شده و کتابهای گوناگونی در آن قرار دارد. البته باید بگوییم که بیشتر کتابهای موجود در این کتابخانه مذهبی بوده و اهدایی از سمت رهبر هستند. کف بوستان باغ ایرانی سنگفرش است و میتوانید بهراحتی در کنار باغچههای سرسبزش قدم بزنید و از طبیعت و زیباییها لذت ببرید.
طبیعت بوستان باغ ایرانی
یکی از دلایلی که سبب شده گردشگران زیادی بوستان ایرانی را برای گشتوگذار انتخاب کنند وجود گیاهان زیبا و متنوع در این مجموعه است. درختان میوه و تزئینی همه و همه در کنار هم جمع شدهاند تا مکانی مناسب را برای تفرح شما عزیزان فراهم کنند.
بهترین زمان برای بازدید از بوستان باغ ایرانی، بهار است، درست همان زمانی که گلهای لاله رنگ دیگری به باغ ایرانی میبخشند و جشنوارههای گوناگونی در باغ ایرانی برپا میشود تا مراجعان از طبیعت فوقالعاده باغ استفاده کنند. شاید جالب باشد که بدانید درختان میوهای چون خرمالو و زرشک نیز در بوستان باغ ایرانی وجود دارد. نام بردن گیاهانی که در این مکان وجود دارد کاری بیهوده است و توصیه میکنیم که خودتان به این مکان بروید و گیاهانش را از نزدیک ببینید.
امکانات بوستان باغ ایرانی ونک
بوستان باغ ایرانی امکاناتی شبیه به سایر بوستان و پارکهای بزرگ تهران دارد و میتوان از این حیث آن را با پارک ملت مقایسه کرد. پله و راههایی مناسب قدم زدن، سرویس بهداشتی، زمین فوتبال، نمازخانه، کتابخانه، آلاچیق و نیمکت و آب آشامیدنی از مهمترین امکاناتی است که در بوستان باغ ایرانی در اختیارتان قرار می گیرد.
باغ ایرانی کجاست؟
همانطور که گفتیم باغ ایرانی در ده ونک واقع شده است اما حالا این سوال پیش میآید که چطوری باید به بوستان باغ ایرانی برسیم؟
از همین ابتدا بگوییم که اگر با اتومبیل شخصی به سمت بوستان باغ ایرانی میروید، باید بدانید که برای پارکینگ و جای مناسب برای پارک اتومبیل خود با مشکل مواجه خواهید شد و اغلب مواقع کوچه و خیابانهای اطراف این مجموعه جایی برای پارک ماشین ندارند، با این اوصاف بهتر است که از وسایل نقلیهی عمومی برای رسیدن به این مکان استفاده کنید.
باغ ایرانی در شرق بزرگراه چمران و نرسیده به تقاطع بزرگراه هاشمی رفسنجانی (نیایش) واقع شده است، بنابراین میتوانید از بی آر تی اتوبان چمران استفاده نمایید و در ایستگاه پل مدیریت استفاده کرده و کمی پیاده روی نموده و سپس با تاکسی خود را به بوستان باغ ایرانی برسانید.
همچنین میتوانید از میدان ونک سوار اتوبوسهایی شوید که به سمت غرب میدان میروند. سپس در تقاطع ملاصدرا و شیخ بهایی پیاده شده و در میدان شخ بهایی به سمت ورودی ده ونک رفته و تابلوهای بوستان باغ ایرانی را دنبال کنید.
باغ ایرانی تهران آدرس
ایران، تهران، منطقه 3، ونک، ده ونک، کوچه صابری، بوستان باغ ایرانی
بهای بلیط باغ ایرانی
برای ورود به باغ ایرانی تهران نیاز به پرداخت هزینه نیست و ورودی رایگان است.
با وجود آن که تا اینجا برخی از عکس های باغ ایرانی تهران را با شما به اشتراک گذاشتیم اما به دلیل درخواست هایی که در رابطه با عکس های باغ ایرانی فرشته (همان باغ ونک) از ما شده است در اینجا باهم به تماشای تصاویری جذاب از این جاذبه دوست داشتنی می پردازیم.
منبع:فاینداتور