جهان بینگزارش آگهی

هر آنچه باید درباره مهاجرت تحصیلی بدانید

مهاجرت ازجمله موضوعاتی است که قشر جوان علاقه بسیاری به آن دارند و شرایط مختلفی دست‌به‌دست هم داده‌اند تا خیلی‌ها به زندگی در خارج از کشور فکر کنند. از میان روش‌های مختلف برای زندگی در خارج از کشور، مهاجرت تحصیلی به‌عنوان بهترین و سریع‌ترین راه شناخته می‌شود؛ چراکه معمولا کشورها برای مهاجر تحصیلی محدودیت‌های خاصی اعمال نمی‌کنند و به‌دنبال جذب نیروهای متخصص و جوان هستند. البته این‌که مهاجرت تحصیلی می‌تواند فرصت‌های بیشتری را در زندگی برای شما فراهم آورد نیز نمی‌توان نادیده گرفت!

اگر علاقه‌مند به دستیابی به فرصت‌‌های بی‌نظیر تحصیلی و آموزشی در خارج از کشور هستید، با ما همراه باشید تا نگاهی به مراحل، شرایط و چالش‌های این مسیر بیندازیم.

تحصیل در خارج از کشور را از کجا شروع کنیم؟

بدون‌شک، مهاجرت تحصیلی یکی از بهترین و امن‌ترین روش‌ها برای زندگی در خارج از کشور است. از این واقعیت که هرچه تحصیلات بالاتری داشته باشید، فرصت‌های بیشتر و بهتری در زندگی خواهید داشت، نمی‌توان غافل شد؛ به‌ همین‌ خاطر، اگر واجد شرایط تحصیل در خارج از کشور هستید و تصمیم شما برای این کار جدی است، طبق مراحل زیر عمل کنید:

  1. تحقیق کنید: مهم‌ترین مرحله تحقیق درباره کشوری است که قصد زندگی در آن را دارید. عواملی همچون شرایط زندگی و بازار کار و سیاست‌های هر کشور را حتما در نظر داشته باشید.
  2. به مدرسه یا دانشگاه موردنظر خود درخواست دهید: این مرحله تمام فرایندهای مربوط به پرکردن فرم، ارسال ریزنمرات و مدارک و پرداخت هزینه‌ها را شامل می‌شود. بسته به کشور مدنظر شما، مدارک تحصیلی و زبان موردنیاز هر دانشگاه متفاوت خواهد بود.
  3. ویزای دانشجویی خود را اخذ کنید: برای مهاجرت تحصیلی باید ویزای تحصیلی خود را دریافت کنید. دریافت ویزای تحصیلی مستلزم ارائه مدارک لازم و پرداخت هزینه‌هاست.
  4. برای هزینه‌های زندگی در خارج از کشور برنامه‌ریزی کنید: اکنون که موفق به اخذ ویزای تحصیلی شده‌اید، وقت آن رسیده که برای هزینه‌های زندگی خود همچون غذا، حمل‌و‌نقل و مسکن برنامه‌ریزی کنید.
  5. با فرهنگ منطقه سازگار شوید: درنهایت، سازگاری با فرهنگ کشوری که قصد زندگی و اقامت در آن را دارید، بسیار حائز اهمیت است. سعی کنید دوستان جدیدی پیدا کرده و ارتباطات خود را با دیگران حفظ کنید.

این مراحل برای مهاجرت به تمام کشورها تقریبا یکسان است؛ اما توجه داشته باشید که مدارک موردنیاز، شرایط و هزینه‌های تحصیل و زندگی در هر کشوری می‌تواند متفاوت باشد.

مزایا و چالش‌های مهاجرت تحصیلی

تحصیل در کشورهای پیشرفته از نظر تکنولوژی و کیفیت زندگی علاوه‌بر مزایای قابل‌توجهی که برای مهاجران به‌همراه دارد، چالش‌ها و معایبی نیز دارد.

تحصیل در خارج از کشور فرصت‌های متعددی را برای دانشجویان فراهم می‌کند که برخی از مهم‌ترین آن‌ها عبارت‌اند از:

  • دسترسی به آموزش باکیفیت و دریافت مدارک معتبر بین‌المللی
  • تقویت مهارت‌های زبانی
  • امکان کسب تجربه کاری هم‌زمان با تحصیل
  • ارتقای کیفیت زندگی شخصی
  • فراهم‌شدن فرصت برای بهبود سطح زندگی خانواده
  • امکان دریافت اقامت دائم کشور موردنظر بعد از فارغ‌التحصیلی

با وجود مزایای بسیار، مهاجرت تحصیلی بدون چالش نیست! ازجمله چالش‌های این مسیر می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • دوری از خانواده و دوستان
  • افزایش هزینه‌های زندگی به‌‌دلیل شهریه‌های بالای دانشگاه‌ها
  • نیاز به کار در کنار تحصیل برای تامین هزینه‌ها

بهترین کشورها برای تحصیل در خارج کدام‌اند؟

انتخاب بهترین کشور برای تحصیل به عوامل متعددی وابسته است و هر فرد باید باتوجه‌به شرایط شخصی خود تصمیم‌گیری کند. برخی افراد کشورهای اروپایی را ترجیح می‌دهند؛ درحالی‌که عده‌ای دیگر کشورهایی مانند استرالیا و کانادا را در اولویت می‌گذارند. از مهم‌ترین معیارهایی که در انتخاب کشور مقصد برای تحصیل باید در نظر گرفته شود، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • هزینه‌های زندگی و تحصیل
  • فرهنگ و سبک زندگی در کشور مقصد
  • دانشجومحوربودن شهر یا منطقه
  • وضعیت بازار کار و فرصت‌های شغلی پس از فارغ‌التحصیلی
  • تناسب رشته تحصیلی با امکانات و دانشگاه‌های کشور موردنظر

بهترین کشورهایی که برای مهاجرت تحصیلی به دانشجویان ایرانی پیشنهاد می‌کنیم، عبارت‌اند از: کانادا، استرالیا، آلمان، پرتغال، ایتالیا، قبرس و آمریکا.

هر آنچه باید درباره مهاجرت تحصیلی بدانید

شرایط تحصیل در خارج از کشور

شرایط دریافت ویزای تحصیلی برای هر کشور براساس قوانین اداره مهاجرت و سیاست‌های موسسات آموزشی آن کشور متفاوت است. بااین‌حال، برخی شرایط بین اکثر کشورها مشترک هستند که از مهم‌ترین این شرایط می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • دریافت نامه پذیرش (اپلای): ارائه نامه رسمی پذیرش از موسسه آموزشی موردنظر در کشور مقصد
  • کاور لتر (نامه پوششی): تهیه نامه‌ای که هدف تحصیل، برنامه‌ها و دلایل انتخاب کشور و دانشگاه موردنظر را توضیح می‌دهد.
  • تمکن مالی: ارائه مدارک مالی سرپرست که نشان‌دهنده توانایی تامین هزینه‌های تحصیل و زندگی دانشجو باشد یا معرفی یکی از بستگان در کشور مقصد که حمایت مالی خود را به‌صورت رسمی اعلام کند (درصورت امکان).

خلاصه کلام

مهاجرت تحصیلی نه‌تنها می‌تواند تجربه‌ای خاص و جدید در زندگی شما باشد، بلکه فرصت‌های تحصیلی و آموزشی بهتری را نیز رقم خواهد زد. اگر به‌دنبال بهبود چشم‌انداز شغلی خود هستید و پتانسیل لازم برای تحصیل در خارج از کشور را دارید، وقت آن است که با یک تصمیم‌گیری درست، برای زندگی در بهترین کشورهای دنیا اقدام کنید. البته فراموش نکنید که در این مسیر به کمک مشاوران متخصص و باتجربه نیاز دارید.

منبع: https://cartesabz.net

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا