ایران بینقاب امروز

جاذبه های تفریحی اهواز؛ از بازار فلافل تا دانشگاه سه گوش!

اهواز مرکز استان خوزستان با آب و هوای گرم و مردمانی صمیمی است. در واقع یکی از آن شهرهایی است که می‌تواند مقصد گردشگری فصل‌های پاییز و زمستان باشد.

عاطفه گنجعلی

از نظر ایرانیان نام اهواز به طور ناخودآگاه به معنای رودخانه کارون، فلافل و آفتاب گرم شهر است. اهواز شهری تاریخی و غنی از بناهای تاریخی و جاذبه‌های گردشگری است. از بنای یادبود معین التجار تا حرم علی بن مهزیار اهوازی جاذبه‌های تاریخی بسیاری وجود دارد. بر اساس کتیبه‌های باستانی اهواز یکی از قدیمی‌ترین شهرهای استان خوزستان است. شهر اهواز دارای 40 مکان تاریخی ثبت شده‌است. اهواز یکی از کلانشهرها و مهم‌ترین جاذبه های گردشگری ایران است. شگفتی‌های این شهر همواره سبب جذب گردشگران خارجی به ایرانگردی و سفر به این شهر می‌شود. قدمت این شهر باستانی به دوران تمدن ایلام برمی‌گردد و از آن زمان به عنوان محلی برای زندگی مردم انتخاب شده است. در ادامه با فاینداتور همراه باشید تا با این شهر آفتابی و دلپذیر بیشتر آشنا شوید.

رود کارون اهواز
رودخانه کارون با عبور از شهر اهواز یکی از مهمترین جاذبه‌های گردشگری اهواز است. اولین چیزی که بعد از شنیدن نام اهواز به ذهن هر ایرانی می‌رسد رودخانه کارون است. کارون بزرگترین رودخانه با 850 کیلومتر طول و تنها رودخانه‌ای در ایران است که به آب‌های بین المللی و سپس به اقیانوس می‌رود. این رودخانه از وسط شهر می‌گذرد و اهواز را به دو قسمت شرقی و غربی تقسیم می‌کند. در حال حاضر 8 پل برای اتومبیل‌ها و همچنین دو پل دیگر برای عابر پیاده به نام های طبیعت و جزیره نصب شده‌است که بر روی این رودخانه ساخته شده‌است. زیبایی کارون قابل چشم پوشی نیست و در نتیجه توجه گردشگران زیادی را به خود جلب می‌کند. برای دیدن طبیعتی بکر به این رودخانه بروید و با نشستن در کنار آب زلال آن به آرامش برسید.

پل سفید اهواز
پل سفید یا پل آرکس اهواز اولین پل معلق ایران و چهارمین پل معلق فولادی در سراسر جهان است . این پل کمتر از 50 سال پس از تأسیس و افتتاح پل بروکلین (اولین پل فولادی جهان) ساخته شده‌است. پل سفید توسط خانواده ای مهندس و آلمانی بر روی رود زیبای کارون با دو طاق بتونی 12 و 20 متری روی یک پایه بتنی در مرکز اهواز در سال 1315 ساخته شد. این پل که به پل سفید نیز معروف است دومین پل اهواز با دو طاق بزرگ فولادی و نماد اهواز به شمار می رود. این اولین پل ترافیکی و عابر پیاده است که بین اهواز قدیم و جدید ارتباط برقرار کرده‌است.
آدرس پل سفید اهواز: خوزستان، اهواز، در امتداد بلوار ساحلی و رودخانه کارون، پل سفید

بازار عبدالحمید اهواز
بازار عبدالحمید را می‌توان قدیمی‌ترین بازار سنتی اهواز دانست که شکل سنتی خود را هنوز حفظ کرده‌است. علاوه بر فروشگاه‌های مختلف، کالاهای متنوع و صنایع دستی، اماکن تاریخی دیگری مانند خانه قضایی قاجار و کاروانسرای شیخ خزعل نیز در بازار عبدالحمید وجود دارد. این بازار از دوره قاجار در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده‌ و مرکز خرید اصلی اهواز محسوب می شود. بازار عبدالحمید بیش از یک قرن قدمت دارد.
آدرس بازار عبدالحمید: خوزستان، اهواز، خیابان نظامی، بین نادری و امام خمینی، بازار عبد الحمید

بازار کاوه اهواز
بازار کاوه اهواز یکی دیگر از بازارهای سنتی این شهر است که در دوره پهلوی ساخته شد. در این بازار می‌توانید محصولات دریایی مانند ماهی، میگو، ادویه جات، ترشی جات، خرما، ارده، شیره، میوه‌های تازه و شیرین و محصولات کشاورزی محلی اهواز را پیدا کنید. محیط سنتی بازار و محصولات رنگا رنگ آن حس خاصی را ایجاد می‌کند که فقط در بازار کاوه تجربه خواهید کرد.
آدرس بازار کاوه اهواز: خوزستان، اهواز، خیابان طالقانی، غرب خیابان کاوه (کیوان)، بازار کاوه

موزه هنرهای معاصر اهواز
موزه هنرهای معاصر اهواز با ساختمانی دو طبقه که دارای پنج گالری است و در سال 2010 افتتاح شد. این موزه شامل 70 اثر هنری است که 60 اثر آن متعلق به هنرمندان استان خوزستان و 10 اثر آن متعلق به هنرمندان سایر استان‌های ایران است. آثار هنری آن شامل نقاشی‌های معاصر، مجسمه‌ها، عکس‌ها، آثار روی کاغذ و موارد دیگر است. این موزه میزبان اجلاس‌ مختلف هنری، کارگاه‌های آموزشی، دوره‌ها و سمینارهای هنرمندان مشهور ایرانی و بین المللی است. نمایشگاه‌های انفرادی هنرمندان مختلف نیز در گالری‌های این موزه برگزار می‌شود. رستوران و کافی شاپ بین المللی در قالب یک کافه -گالری ترتیب تعبیه شده‌است. علاوه بر جذب گردشگران خارجی و آشنایی آن‌ها با فرهنگ ایرانی در واقع امکان خرید آثار هنرمندان نیز وجود دارد. این موزه در دوره‌های مختلف سال به ویژه برای بازدیدکنندگان و گردشگران جذاب است.
آدرس موزه هنرهای معاصر اهواز: خوزستان، اهواز، در امتداد بلوار ساحلی شرقی (بین پل نادری و هشتم)، موزه هنر‌های معاصر

آرامگاه علی ابن مهزیار اهواز
آرامگاه علی این مهزیار Ali ibn Mahziar Ahvazi در قسمت قدیمی اهواز واقع شده‌است. علی بن مهزیار الاحوازی (به فارسی: علی ابن مهزیار اهوازی) دانشمند، محدث، عالم قضایی مذهبی و شیعه متدین و برجسته‌ای بود. مهزیار دانشمند قرن یازدهم و همراه امام محمد الجواد، علی الهادی و حسن عسکری امامان دوازده‌گانه که به ترتیب در جایگاه‌های نهم، دهم و یازدهم قرار داشتند. وی نماینده آن‌ها در برخی مناطق به ویژه اهواز بود. مهزیار در هندیجان متولد شد اما به دلیل این واقعیت که هندیجان حومه شهر دوراق بوده‌است به عنوان ساکن دوراق شناخته می‌شد. پدرش مسیحی بود اما در جوانی به همراه پدرش اسلام آورد و در اهواز اقامت گزید. حرم مطهر علی بن مهزیار در اهواز وجود دارد. قدمت این بنا به قرن هجدهم برمی‌گردد. از این مکان برای برگزاری آیین‌های مذهبی نیز استفاده می‌شود.
آدرس آرامگاه علی ابن مهزیار: خوزستان، اهواز، خیابان عامری، پل علی ابن مهزیار، آرامگاه علی ابن مهزیار

آبشار مصنوعی اهواز
مرتفع‌ترین و زیباترین آبشار مصنوعی خاورمیانه در اهواز قرار دارد. شهرداری اهواز این آبشار مصنوعی بی‌نظیر را در پل هفتم اهواز واقع در رودخانه کارون احداث کرد. آبشار مصنوعی اهواز با داشتن چشمه، آب اطراف پل و روشنایی بی‌نظیرش همواره یکی از زیباترین جاذبه‌های گردشگری اهواز به حساب می‌آید. چشمه‌های این آبشار مصنوعی در دو طرف آبشار پل هفتم به رودخانه کارون می‌ریزد و در شب این چشمه‌های که با نور‌های رنگارنگ تزئین شده‌اند زیبایی و جلوه خاصی به پل می‌دهند.
آدرس آبشار مصنوعی اهواز: خوزستان، اهواز، رودخانه کارون، پل هفتم، آبشار مصنوعی

پل طبیعت کیان پارس اهواز
پل طبیعت کیان پارس دو پارک لاله و ساحلی اهواز را به هم متصل می‌کند. این پل یکی از مکان‌های باصفای اهواز است که در سراسر آن نیمکت‌های زیادی برای نشستن و تماشای رود کارون وجود دارد. پیاده روی بر روی این پل یکی از مهمترین فعالیتهای تفریحی اهواز است. خلیج تفریحی اهواز در نزدیکی این پل است که لحظات خارق العاده ای را برای تفریحات خانوادگی فراهم می‌کند.
آدرس پل کیان پارس اهواز: خوزستان، اهواز، بزرگراه مدرس، پل طبیعت کیان پارس


بازار فلافل اهواز
منطقه لشکر آباد اهواز طی سال‌های اخیر چنان مشهور شده‌است که این روزها یکی از جاذبه‌های گردشگری خوزستان و اهواز است. در واقع نام این محله به دلیل وجود یک غذای خوشمزه به نام فلافل معروف است که معمولاً توسط عرب ها پخته می‌شود. هرکسی که به اهواز می‌رود باید از این محله و مغازه‌های متعدد فلافلی نیز دیدن کند. فروشندگان فلافل غذاهای دیگری از جمله کیبه و سمبوسه دارند که همه به عنوان سلف سرویس به فروش می‌رسند. چیدن بسیاری از دورچین‌ها مانند ترشی، سالاد و مواد افزودنی به غذای شما طعم دلچسبی می‌افزاید. البته باید بدانید فلافل و غذاهای محلی تنها جاذبه‌های محله لشکر آباد نیست بلکه غذاهای لذیذ عربی نیز در این منطقه وجود دارد که شما نباید فرصت لذت طمع آن‌ها را از دست بدهید. در کنار همه این موارد نباید از چای و قهوه عربی تهیه شده در دالاه (قهوه جوش) ویژه غافل شد. اگر قصد دارید به منطقه لشکر آباد اهواز بروید و این غذاها را بچشید پس نگران زمان نباشید زیرا در هر زمان که به آنجا بروید دست خالی نخواهید بود و فلافل سلف سرویس آماده سرو است.
آدرس بازار فلافل اهواز: خوزستان، اهواز، خیابان انوشه، محله عرب نشین لشکر آباد، بازار فلافل

دانشگاه سه گوش اهواز
دانشگاه سه گوش اهواز در کرانه رود کارون واقع شده‌است. ساختمان این دانشگاه در سال 1929 با هدف ساختمان بانک ملی در اهواز افتتاح شد و سه سال بعد به عنوان دفتر فرماندار مورد استفاده قرار گرفت. در زمان جنگ جهانی دوم هنگامی که اهواز به اشغال متفقین به رهبری انگلیس، آمریکا و اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی درآمد این ساختمان به عنوان پایگاه نظامی مورد استفاده قرار گرفت.
سرانجام در سال 1957 این ساختمان به دانشکده پزشکی دانشگاه جندی شاپور تبدیل شد و کاربرد فرهنگی دارد. از سال 1986 تا 2010 این ساختمان به عنوان دانشکده ادبیات و زبان های خارجی دانشگاه جندی شاپور مورد استفاده قرار گرفت اما اکنون در حال بازسازی است. این ساختمان مثلثی 3 هزار متر مساحت دارد و شکل مثلثی آن باعث شده است که آن را به صورت مثلثی غسل تعمید دهند. در این بنا می‌توانید ویژگی‌های خاص معماری پهلوی را نیز پیدا کنید که شامل قوس‌های مدور و ایوان‌های حیاط مرکزی است. نمای خاص آن که از طرح کاشی کاری با آجر تزئین شده‌است از ویژگی‌های بارز این بنا است.
آدرس دانشگاه سه گوش اهواز: خوزستان، اهواز، خیابان امام موسی صدر، دانشگاه سه گوش

منبع: فاینداتور

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا