خبری مهم/احتمال تولید و تجویز داروی ضدکرونای«مولنوپیراویر» در ایران
دبیر کمیته علمی کشوری کرونا گفت: داروی مولنوپیراویر در حال حاضر در چندین شرکت ایرانی سنتز شده و یکی از این شرکتها ادعا کرده که مولکول مولنوپیراویر را توانسته تولید کند.
حمیدرضا جماعتی در حاشیه چهل و هشتمین جلسه کمیته علمی کشوری کرونا که در بیمارستان قلب شهید رجایی تهران برگزار شد، اظهار کرد: چندین مطالعه در مورد داروی “مولنوپیراویر” انجام شده و نشان داده در افرادی که در ۵ روز اول بیماری کرونا هستند و با بیماریهای زمینه ای در ریسک پیشرفت بیماری، اگر تجویز شود میتواند ۵۰ درصد جلوی پیشرفت بیماری و بستری شدن در بیمارستان را بگیرد. مولنوپیراویر یکی از داروهایی است که وجود دارد و منتظر نتایج نهایی هستیم که از سوی گروه درمان کمیته علمی کشوری کرونا اعلام شود تا در مورد ورود آن به پروتکل درمانی کشور تصمیم گیری کنیم.
جماعتی افزود: داروی مولنوپیراویر در حال حاضر در چندین شرکت ایرانی سنتز شده و یکی از این شرکتها ادعا کرده که مولکول مولنوپیراویر را توانسته تولید کند و این دارو تنها داروی ضد ویروس اختصاصی برای کرونا است و به همین دلیل اثر نسبتا خوبی دارد و باید در مرحله اول که ویروس در بدن در گردش است، تجویز و استفاده شود و اگر زمان بگذرد، ممکن است اثر چندانی در جلوگیری از پیشرفت بیماری یا مرگ و میر ناشی از کرونا نداشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: داروی “پسکلووید” اخیرا توسط شرکت فایزر ساخته شده که ترکیبی از داروی “مولنوپیراویر” و “ریتاناویر” است که اگر در سه روز اول شروع بیماری به افرادی که عوامل ریسک و خطر دارند، تجویز شود، می تواند ۸۹ درصد از بستری شدن و مرگ بیماران پیشگیری کند.
دبیرکمیته علمی کشوری کرونا یادآور شد: اگر مطالعاتی که در مورد داروهای جدید ساخته شده نشان دهد که ادعایی که شرکتهای دارویی در مورد اثرات آنها در پیشگیری از بستری شدن و مرگ و بیماران می کنند، صحیح باشد با توجه به واکسیناسیون که در کل دنیا در حال انجام است، در آینده نه چندان دور شاهد توقف و کنترل پاندمی کرونا خواهیم بود و افقهایی تازه ای پیش رو داریم و ابرهای سیاه ناشی از کرونا که در جهان پخش شده، کنار زده می شوند.
جماعتی گفت: هنوز مطالعات زیادی در مورد داروی پسکلووید انجام نشده و مطالعه حاضر نیز به تعداد محدود توسط شرکت فایزر انجام شده، منتظر نتایج آن هستیم و در صورت اثربخشی کافی، از طریق شرکت های دارویی و سازمان غذا و دارو اقدام می کنیم که این دارو را در کشور داشته باشیم.
منبع: تسنیم