غذاگردی

غذاگردی در شیراز/استخوان هایتان را با این غذا حسابی محکم کنید

یک محقق و پژوهشگر طب سنتی مصرف نوعی غذای محلی را برای پیشگیری از پوکی استخوان و تقویت عمومی بدن موثر دانست.

کارگرآنلاین: لوبیا پلو یکی از غذاهای محلی استان شیراز است که حاوی کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، آهن، پروتئین، فیبر، روی، اسید فولیک، منیزیم، منگنز، قند، سلنیوم، کولین، ویتامین های A، B1، B2، B3، B6، B9، B12، C، E، K، D است.

برای بررسی خواص غذا لوبیا پلو شیرازی و اینکه مصرف این غذا محلی برای چه افرادی مفید است، با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتگو کردیم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید.

مهم‌ترین خواص غذا لوبیا پلو شیرازی

حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درباره مهم‌ترین خواص لوبیا پلو شیرازی اظهار کرد: پروتئین بالا در این غذا موجب افزایش سطح انرژی، تقویت عمومی بدن و تقویت عضلات می‌شود. این غذا به علت داشتن کلسیم، منیزیم، فسفر و ویتامین D موجب تقویت استخوان‌ها و دندان‌ها می‌شود و از پوکی استخوان جلوگیری می‌کند.

وی درباره خواص دیگر غذا لوبیا پلو شیرازی بیان کرد: فیبر موجود در این غذا موجب تقویت دستگاه گوارش و روده‌ها شده و از یبوست جلوگیری می‌کند. همچنین به علت داشتن اسید فولیک، آهن و B12 موجب افزایش گلبول‌های قرمز خون می‌شود و برای افراد کم خون، زنان باردار و جنین مفید است.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: این غذا به علت داشتن ویتامین‌های گروه B، A، E و سایر املاح معدنی موجب تقویت و جوانسازی پوست و موها می‌شود.

عظمایی درباره سایر خواص این غذا محلی گفت: لوبیا پلو شیرازی موجب تقویت قلب و عروق، پیشگیری از افسردگی، کنترل فشار و چربی خون، کودکان در حال رشد و بهبود حافظه می‌شود.

مواد لازم برای تهیه لوبیا پلو شیرازی (5 تا6 نفر)

برنج ایرانی 800 گرم

لوبیا چشم بلبلی 2 لیوان

شوید خشک 250 گرم

زعفران دم کرده نصف لیوان

پودر زردچوبه، دارچین، فلفل سیاه و نمک به مقدار لازم

کره محلی 60 گرم

پیاز 2 عدد

گوشت چرخ کرده گوسفندی 250 گرم

روغن کنجد یا دنبه به مقدار لازم

طرز تهیه لوبیا پلو شیرازی

برنج را با کمی آب و نمک خیس کنید.

لوبیاها راکه قبلا خیس کرده اید، بپزید.

پیازها را نگینی خرد کرده و با کمی روغن و کره تفت دهید.
سپس گوشت چرخ کرده را به آن اضافه کنید.

ادویه جات و نمک را اضافه کنید و بگذارید مواد پخته شوند.

برنج خیس خورده را با نمک بجوشانید نیم پز که شد آبکش کنید.

کمی روغن داخل قابلمه بریزید و یک ردیف برنج روی آن بریزید.

گوشت چرخ کرده، لوبیا و شوید را مخلوط کنید و لایه به لایه به برنج اضافه کنید و بگذارید تا دم بکشد.

بعد از پختن روی آن زعفران بریزید و میل کنید.

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا