خبرنامه

عربستان به کدام کشورها ویزای فرودگاهی می‌دهد؟

عربستان سعودی با فراهم کردن امکان دریافت ویزای در بدو ورود برای زائران عمره از چندین کشور، شرایط ورود به این کشور را تسهیل کرده است.

به گزارش ایسنا به نقل از عربین بیزنس، وزارت حج و عمره عربستان اعلام کرد که سیاست جدید صدور ویزا فورا اجرایی می‌شود و زائران برخی از کشورهای منتخب هم‌اکنون می‌توانند در بدو ورود ویزا دریافت کنند.

این تغییر در سیاست ویزا بخشی از تلاش‌های عربستان سعودی برای تسهیل سفرهای زیارتی و رونق گردشگری است.

بر این اساس عمره‌گزاران از کشورهای عضو اتحادیه اروپا، بریتانیا، آمریکا، استرالیا، نیوزیلند، سنگاپور، کره جنوبی، ژاپن، قزاقستان، برونئی، مالزی و چین در بدو ورود به خاک عربستان ویزا دریافت خواهند کرد.

علاوه بر این، عربستان مدت ویزای عمره را نیز به ۹۰ روز افزایش داده است. «توفیق بن فوزان الربیعه» وزیر حج و عمره عربستان اعلام کرد که مکان‌های بیشتری در مکه و مدینه برای ترویج گردشگری مذهبی در این کشور افتتاح خواهد شد.

پیش از این، عربستان سعودی یک طرح ویژه معافیت از روادید الکترونیکی را برای شهروندان بریتانیا و ایرلند شمالی اجرا کرده بود. بر اساس این طرح یک بار ورود به عربستان سعودی تا شش ماه مجاز است. با این حال، درخواست معافیت باید بین سه ماه تا حداقل ۴۸ ساعت قبل از ورود به کشور ارسال شود.

اخیرا «عبدالفتاح مشاط» معاون وزیر حج و عمره عربستان سعودی از افزایش چشمگیر شمار عمره‌گزاران خارجی در سال جاری میلادی خبر داده و همچنین بر افزایش ظرفیت حرمین شریفین مسجدالحرام در مکه و مسجدالنبی در مدینه تأکید کرده است.

زائران عمره از یک ماه‌ و نیم پیش سفر به عربستان را آغاز کرده‌اند و انتظار می‌رود تعداد آن‌ها از فصل‌های گذشته فراتر برود، بویژه پس از آن‌که مقامات سعودی به تسهیل سفر عمره‌گزاران از سراسر جهان تأکید کردند.

معاون وزیر حج و عمره عربستان سعودی همچنین اعلام کرد که بیشترین تعداد عمره‌گزاران از کشورهای پاکستان، اندونزی، هند، عراق، یمن و بنگلادش وارد خاک عربستان شده‌اند.

وزارت حج و عمره عربستان در تلاش است با بازنگری در کیفیت خدمات، روند ورود زائران و نیز عمره‌گزاران را که قرار است مطابق با چشم‌انداز ۲۰۳۰ عربستان سعودی به ۳۰ میلیون نفر در سال افزایش یابد، تسهیل کند.

عربستان همزمان با تلاش برای رشد گردشگری مذهبی خود، با اجرای طرح‌های بلندپروازانه در عرصه گردشگری، از جمله ساخت پروژه ۵۰۰ میلیارد دلاری «نئوم»، در تلاش برای تثبیت جایگاه خود به عنوان یک مقصد مهم گردشگری است. بر اساس گزارش سازمان تجارت جهانی، تعداد گردشگران بین‌المللی که از عربستان سعودی دیدن کردند، در سال ۲۰۲۲ به ۱۶.۶ میلیون نفر رسید و این کشور با صعود ۱۲ پله‌ای در شاخص سازمان جهانی گردشگری (UNWTO) در رتبه سیزدهم جهان قرار گرفت و در مقایسه با رتبه ۲۵ در سال ۲۰۱۹، به عنوان یکی از برترین کشورهای پذیرنده گردشگران بین‌المللی در سال ۲۰۲۲ معرفی شد و یکی از برترین کشورهای دنیا از لحاظ رشد سالانه گردشگری نام گرفت.

گردشگری در واقع ستون «چشم‌انداز ۲۰۳۰» عربستان است که طرحی بلندپروازانه برای مدرن کردن و تنوع بخشیدن به اقتصاد عربستان و کاهش وابستگی آن به نفت است که توسط محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان در سال ۲۰۱۶ از آن رونمایی شد. هدف از این طرح، تغییر وضعیت پادشاهی نفتی با سابقه نه چندان مناسب در حوزه حقوق بشر به یک مقصد توریستی سطح بالاست و در این میان، افزایش شمار گردشگران مذهبی حج و عمره نیز در اولویت کار مقامات سعودی قرار گرفته است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا