گوناگون

خواص بی‌نظیر این سبزی برای درمان یبوست

اسفناج، گیاهی علفی، یکساله، فاقد کرک، با ریشه‌ای عمیق و ستبر است.

این گیاه در درمان کم خونی، تحریک ترشحات معده و صفرا و در افراد مبتلا به کمبود ویتامین A, B, C, D تجویز می‌شود. بعلاوه در بیماریهای مقاوم پوستی، اسکوربوت، تقویت اعصاب،‌ در رفع سرفه‌های خشک، آسم، گرفتگی صدا، یبوست، روماتیسم، ‌نقرس و کمی ترشح شیر نیز مصرف می‌شود.

آثار فارماکولوژیک مشاهده شده: اثرات آنتی اکسیدانی و ضدسرطانی از ترکیبات این گیاه گزارش شده است (۴، ۵). مصرف طولانی مدت موجب پیشگیری از استرس اکسیداسیون و پیری سلولهای مغز موش صحرایی می‌شود.

احتیاط و منع مصرف: بعلت دارا بودن ترکیبات اگزالات اسفناج را نباید به بیماران مبتلا به ورم مفاصل، سنگهای صفراوی و کلیوی تجویز نمود.

منع مصرف: مطلبی یافت نشد.

ترکیبات شیمیایی: پروتئین، چربی، ساکارید، رنگدانه، مواد معدنی، ویتامین.

نحوه و میزان مصرف: معمولاً بصورت پخته شده مصرف می‌شود. و هیچ گونه عوارضی از آن گزارش نشده فقط به دلیل اگزلات بالا باز جذب کلسیم را کاهش می‌دهد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا