تفریح

پیشنهاد”گردش تفریح “روستای زیبای کردان

کردان روستایی در نزدیکی تهران و یکی از پرطرفدارترین اماکن تفریحی بسیاری از تهرانی‌ها و حتی مردم شهرهای اطراف است. زندگی در این روستای خوش آب و هوا قدمتی هزار ساله دارد.

تاریخچه کردان

طبق یافته‌های باستان‌شناسان و مطالعات پژوهشگران سابقه استقرار و سکونت در این روستا به قبل از قرن ۶ هجری برمی‌گردد. این روستا در گذشته مرکز سیاسی و جغرافیایی کرج به‌شمار می‌رفت و ساکنان آن نیز حاشیه‌نشین قلمداد می‌شدند؛ اما طی سال‌های متمادی دوران پرفرازونشیبی گذرانده و تغییرات زیادی در گذرگاه تاریخ در حیات کردان رخ داده است.

جاذبه‌های دیدنی کردان

دریاچه کردان

رودخانه‌ای خروشان و عریض از میان روستای کردان عبور می‌کند که به دریاچه کردان کرج معروف است. آب این رودخانه از کوه‌های کهبار سرچشمه می‌گیرد و تا روستا ادامه دارد. مردم روستا از آب دریاچه کردان کرج برای آبیاری محصولات کشاورزی هم استفاده می‌کنند.

برج مقبره کردان

برجی تاریخی به نام برج مقبره در روستای زیبای کردان وجود دارد که ارزش معنوی و توریستی آن در نزد مردم منطقه بسیار بالاست. طبق نظر مورخان قدمت این برج به دوران سلجوقیان باز می‌گردد و در ساخت آن از بهترین مصالح وقت استفاده شده است.

پل بانو صحرا کردان

در فاصله ۲ کیلومتری روستای کردان پلی باستانی قرار دارد که به پل بانو صحرا معروف است. طبق نظر مورخان قدمت این پل به دوران صفوی باز می‌گردد

سوغات کردان

باغ‌ها در راهنمای سفر به کردان برای شما سوغات‌های بسیاری دارند؛ میوه‌های تازه که به صورت طبیعی پرورش داده شده‌اند و در بازار محلی کردان فروخته می‌شوند. زردآلو، توت، آلبالو و گیلاس سوغات باغ‌های کردان هستند.
بعضی از مشهورترین صنایع دستی کردان
سفالگری (کوزه، گلدان، ظروف سفالی و…
قالی و گلیم دست‌بافت
چوب‌های منبت کاری شده
پارچه‌های سوزن‌دوزی شده
آثار شیشه‌گری
آثار سنگ‌تراشی و مجسمه‌سازی

غذاهای محلی کردان

خوراک لوبیا پیله: این خوراک از ترکیب لوبیا چیتی با غلاف، گگوشت، سیبزمینی، آب و ادویه‌جات تهیه می‌شود.
ترشی آش: ترکیبات این غذا سبزی آش و نخود و لوبیا به همراه چغندر و میوه‌های ترش خشک (آلوچه، آلبالو و برگ زردآلو) است.
یوان آش: آش محلی البرز است که با ترکیب عدس،‌ شلغم، برنج و گوشت چرخ‌کرده تهیه می‌شود.
حلیم با گوشت گوسفند: این غذا در شهرهای مختلف ایران سرو می‌شود، اما اصالت آن به استان البرز برمی‌گردد.

آب‌و‌هوای کردان

کردان مانند سایر ویژگی‌هایش، از آب‌وهوای دلپذیری نیز برخوردار است و جزو مناطق خوش آب‌و‌هوا اطراف تهران و البرز محسوب می‌شود. این روستا در تابستان گرمای عذاب‌آوری ندارد و در زمستان نیز سرمای طاقت‌فرسا شرایط را سخت نمی‌کند، بلکه هوا همیشه معتدل و ملایم است.

هوای خنک و مناسب این روستا می‌تواند شرایط عالی را برای بازدید از جاهای دیدنی کردان فراهم آورد. بیشترین دمای ثبت‌شده این منطقه ۳۰ درجه سانتی‌گراد و مربوط به ماه مرداد بوده و کمترین آن ۲ درجه سانتی‌گراد در بهمن ماه است.

بهترین فصل سفر به کردان

برای سفر به روستای کردان هیچگونه محدودیتی وجود ندارد. چرا که مراتع و کشتزارهای آن، تپه‌ها و کوهستان‌هایش، باغات و مناطق ییلاقی‌اش همگی برای هر فصلی بسیار مناسب و دلچسب هستند. اما در حالت کلی به دلیل آب و هوای نسبتا خنک منطقه، تعطیلات نوروز و ماه‌های گرم‌تر تابستان بهترین فصل سفر به کردان به شمار می‌روند.

البته کوهنوردی در فصل‌های سردتر سال در کوه‌های بی‌نظیر کردان هم طرفداران خاص خود را دارد. در این فصل ارتفاعات بالاتر کوه‌های کردان معمولا مملو از برف و یخ است که محل مورد علاقه یخ نوردان محسوب می‌شود. به علاوه بسیاری از طبیعت دوستان نیز قدم زدن در میان درختان نارنجی پوش روستای کردان در فصل زیبای پاییز را بسیار دوست دارند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا