گوناگون

میزان حقوق‌ کارمندان و بازنشستگان چقدر است؟و از چه زمانی لحاظ می‌شود؟

 

هادی طحان نظیف سخنگوی شورای نگهبان صبح امروز (شنبه ۱۴ آبان) در نشست خبری خود از تایید لایحه ترمیم حقوق کارمندان و بازنشستگان توسط شورای نگهبان خبر داد.

سخنگوی شورای نگهبان صبح امروز (شنبه ۱۴ آبان) در نشست خبری خود از تایید لایحه ترمیم حقوق کارمندان و بازنشستگان خبر داد. جزئیات این مصوبه و نحوه تاثیرگذاری آن بر دریافتی کارمندان و بازنشستگان را در این گزارش بخوانید.

این لایحه یکی از لوایحی است که با تصویب آن قرار است بخشی از حقوق کارمندان و بازنشستگان ترمیم شده و معیشت آن‌ها بهبود پیداکند.

افزایش حقوق‌ها از چه زمانی لحاظ می‌شود؟

جبار کوچکی‌نژاد عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، با اشاره به مصوبه مجلس در مورد لایحه همسان‌سازی حقوق کارکنان و بازنشستگان دولت،‌گفت: این مصوبه از اول مهر ماه لازم‌الاجراست و افزایش حقوق در نظر گرفته شده در این مصوبه برای کارکنان و بازنشستگان کشوری و لشکری باید در حقوق مهرماه و ماه‌های بعدی اعمال شود.

وی افزود: مضاف بر اینکه، این افزایش حقوق در احکام حقوقی سال ۱۴۰۲ کارکنان و بازنشستگان کشوری و لشکری اعمال خواهد شد.

میزان افزایش حقوق چقدر است؟

عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس بیان کرد: مجموع افزایش حقوق در نظر گرفته شده برای بازنشستگان کشوری و لشکری با محاسبه حق اولاد و حق عائله‌مندی بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است و برای کارکنان و شاغلان با محاسبه حق اولاد و حق عائله‌مندی حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان است.

کوچکی‌نژاد خاطرنشان کرد:‌ همچنین، در این مصوبه مستمری مددجویان کمیته امداد و سازمان بهزیستی ۳۰ درصد افزایش یافته و حقوق و مستمری جانبازان بیش از ۲۵ درصد، ۵ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان و جانبازان زیر ۲۵ درصد و رزمندگان نیز ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان تعیین شده است.

وی افزود: پس از اصلاح و افزایش حقوق کارکنان و بازنشستگان تأمین اجتماعی لازم بود ترمیمی در حقوق کارکنان و بازنشستگان صندوق‌های کشوری و لشکری نیز اعمال شود که این کار دولت اقدامی مفید در جهت افزایش قدرت خرید این قشر از جامعه است.

 

آیا منابع لازم برای ترمیم حقوق کارمندان و بازنشستگان تامین شده است؟

سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد ۱۸ مهرماه درباره نحوه تامین منابع مورد نیاز برای ترمیم حقوق کارمندان و بازنشستگان در جمع خبرنگاران گفت: باتوجه به اینکه مسئله ترمیم حقوق و دستمزد از چهار ماه قبل در دولت مطرح است باید به نحوی این افزایش صورت گیرد که کسری بودجه ایجاد نکند.

وی افزود: بر این اساس، در اواخر مردادماه فهرستی از مجموعه اقداماتی لحاظ شد و کمیته ای با مسئولیت معاون اول رئیس جمهور تشکیل و منابعی شناسایی شد. همچنین، مشخص شده همه دستگاه ها به تفکیک اقداماتی انجام دهند که عمده آن هم مبتنی بر این است که بتوانند اموال و دارایی های مازاد خود را واگذار کنند.

وزیر اقتصاد اعلام کرد: این اقدامات این امکان را فراهم می کند که سازمان برنامه و بودجه بتواند افزایش حقوق را اجرا کند.

 

جزئیات لایحه ترمیم حقوق کارمندان و بازنشستگان

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی یکشنبه ۸ آبان‌ماه جزییات لایحه اصلاح قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور و ترمیم حقوق کارکنان و بازنشستگان کشوری و لشگری را با ۱۹۸ رای موافق، ۹ رای مخالف و ۸ رای ممتنع از مجموع ۲۴۶ نماینده حاضر تصویب کردند.

 

متن بندهای لایحه ترمیم حقوق کارمندان و بازنشستگان که به تصویب نمایندگان رسیده، به شرح ذیل است:

ماده واحده: علاوه بر افزایش های حقوق و دستمزد ناشی از تبصره(۱۲) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور، از تاریخ  ۱/  ۷/ ۱۴۰۱ افزایش‌های زیر برای اشخاص مشمول این قانون اعمال می‌شود:

۱- (۳۰۰۰) امتیاز برای کارمندان مشمول قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب  ۸ /۷/ ۸۶ و معادل ریالی امتیاز مذکور برای کارمندان مشمول قانون نظام هماهنگ پرداخت کارکنان دولت مصوب  ۱۳ /۶/ ۷۰ و سایر مشمولین جزء (۱) بند «الف» تبصره (۱۲) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور (به استثنای مشمولان قانون کار) و معادل ریالی (۲۱۰) امتیاز برای اعضای هیأت علمی و قضات، با عنوان ترمیم حقوق، به صورت ثابت در احکام کارگزینی و قراردادهای آنان درج می شود. مبلغ ناشی از اعمال این افزایش مشمول کسور بازنشستگی می باشد. امتیاز مذکور برای افرادی که پس از تصویب این قانون در دستگاههای موضوع این بند بکارگیری می شوند، نیز اعمال می گردد. در اجرای این بند درخصوص نیروهای مسلح تبصره ۳ ماده ۱۱۷ قانون مدیریت خدمات کشوری اجرایی می شود. شرکت های دولتی مندرج در پیوست شماره ۳ قانون بودجه مشمول این بند می باشند.

تبصره: شرکت های دولتی مندرج در پیوست شماره ۳ قانون بودجه مشمول این بند می‌شوند. علاوه بر افزایش مندرج در این بند، حداکثر ۱۵% به عنوان “فوق العاده جهش علمی بر مبنای عملکرد” به حقوق و مزایای مستمر اعضای هیات علمی غیربالینی دانشگاهها و موسسات آموزشی و پژوهشی وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و سایر دستگاههای اجرائی، اضافه می شود.

دستورالعمل مربوطه به پیشنهاد مشترک سازمان برنامه و بودجه، سازمان اداری استخدامی، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و معاونت حقوقی ریاست جمهوری به تصویب شورای حقوق و دستمزد می رسد.

۲-۱- حقوق مشمولین جزء (۲) بند «الف» تبصره (۱۲) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور شامل بازنشستگان، وظیفه‌بگیران و مستمری بگیران صندوق‌های بازنشستگی کشوری و لشکری و سایر صندوق‌های بازنشستگی وابسته به دستگاههای اجرائی، مبلغ نه میلیون (۰۰۰ر۰۰۰ر۹) ریال افزایش می‌یابد.

تبصره – افرادی که پس از اجرای این قانون بازنشسته می‌شوند، در صورتی که در محاسبه حقوق بازنشستگی آنان، تاثیرمیزان ریالی افزایش مذکور در بند (۱) این قانون کمتر از افزایش ناشی از این جزء برای بازنشسته هم طبقه و دستگاه مشابه به علاوه افزایش سنواتی گردد، تا سقف مذکور مبلغ ترمیم را دریافت می‌نمایند.

۲-۲- علاوه بر مبلغ افزایش مندرج در جزء ۱-۲ این قانون، حقوق بازنشستگان، وظیفه بگیران و مستمری بگیران صندوق‌های بازنشستگی کشوری و لشکری و سایر صندوق‌های بازنشستگی وابسته به دستگاه های اجرایی، پنج درصد(۵%) نسبت به حکم حقوقی شهریور ۱۴۰۱ افزایش می یابد.

‌۳- در اجرای ماده (۱۶) قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت مصوب ۱۴۰۰، حق عائله‌مندی وکمک هزینه اولاد تمامی گروه‌های مختلف حقوق‌بگیر در دستگاه‌های مذکور در ماده (۲۹) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و همچنین نیروهای مسلح، وزارت اطلاعات، سازمان انرژی اتمی ایران (به استثنای مشمولان قانون کار) از قبیل کارکنان کشوری و لشکری، اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش‌عالی و پژوهشی و قضات و بازنشستگان، وظیفه‌بگیران و مستمری بگیران صندوق‌های بازنشستگی کشوری و لشکری و سایر صندوق‌های بازنشستگی وابسته به دستگاه‌های اجرائی، به ترتیب به میزان پنجاه درصد (۵۰%) وصددرصد (۱۰۰%) افزایش می‌یابد.

مبلغ ریالی حق عائله مندی و حق اولاد مشمولین قانون نظام هماهنگ پرداخت همسان با مشمولین قانون خدمات کشوری افزایش و تعیین می گردد.

‌۴- فوق العاده ویژه موضوع بند(۱۰) ماده ۶۸ قانون مدیریت خدمات کشوری مشمول جزء(۳) بند(الف) تبصره(۱۲) نمی باشد. ‌

۵-مستمری مددجویان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) و سازمان بهزیستی کشور به میزان سی درصد(۳۰%) افزایش می یابد.

۶- به دولت(سازمان برنامه و بودجه کشور) اجازه داده می شود اعتبارات هزینه ای دستگاههای اجرائی در سال ۱۴۰۱ را تا بیست درصد(۲۰%) و درسقف مصارف قانون بودجه سال ۱۴۰۱ بابت اجرای این قانون افزایش دهد.

۷-کمک معیشت جانبازان بیست و پنج درصد(۲۵%) و بالاتر فاقد شغل ودرآمد و مشمولین ماده (۳۸) قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران مصوب  ۳/ ۴/ ۸۶ به ( ۰۰۰/  ۰۰۰/ ۵۶) ریال وکمک معیشت جانبازان زیر بیست و پنج درصد(۲۵%) و رزمندگان معسر فاقد شغل ودرآمد به( ۰۰۰/  ۰۰۰/ ۴۵) ریال افزایش می یابد.

۸-معافیت مالیاتی و بیمه بازنشستگی ایثارگران موضوع مواد (۳۷) و (۵۶) قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران با اصلاحات و الحاقات بعدی آن از شمول سقف مقرر در جزء(۸) بند(الف) تبصره(۱۲) مستثنی است.

۹-کلیه معلمان طرح مهرآفرین مشمول قانون رتبه بندی معلمان بدون برگزاری آزمون مجدد قرار گرفته و وزرات آموزش و پرورش ملزم به صدور کد شناسه از اول مهر ۱۴۰۱ برای آن ها می باشد.

۱۰-افزایش های ناشی از اجرای این قانون از مابه التفاوت موضوع جزء(۱) بند(الف) تبصره(۱۲) کسر نمی شود.

بر اساس این گزارش ، مصوبه مجلس درباره لایحه همسان‌سازی حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری پس از تصویب در مجلس به تأیید شورای نگهبان رسید تا این قانون آماده ابلاغ برای اجرا باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا