گزارش آگهی

بیت کوین چیست؟ و چه تغییری در بازارهای مالی ایجاد کرد؟

بیت کوین چگونه دنیا را متحول کرد

برای درک بهتر بیتکوین بهتر است آن را با شبکه‌ی اینترنت در دنیا مقایسه کنیم. در واقع بیتکوین چیزی شبیه به همان شبکه‌ی اینترنت جهانی است اما در زمینه‌ی پول و سیستم پرداخت.

بیت کوین (BTC) نوعی رمز ارز و یا به عبارت بهتر ارز مجازی است که به عنوان اولین پول و روش پرداخت غیر متمرکز در جهان مورد استفاده قرار میگیرد. به بیان بهتر بیت کوین اولین تجربه‌ی موفق یک سیستم مالی غیر متمرکز بود و از همان ابتدا اصطلاح غیر متمرکز بودن با تولد این ارز دیجیتال بر سر زبان‌ها افتاد. غیر متمرکز بودن به این معناست که بیت کوین به گونه‌ای طراحی شده که دخالت هر گونه شخص ثالث مثل موسسات مالی و بانک‌ها را در فرایند انجام تراکنش های مالی و تامین امنیت این نوع از داریی ها به طور کامل حذف شده است.

برای درک بهتر لیدر بزرگ ارزهای دیجیتال بهتر است آن را با شبکه‌ی اینترنت در دنیا مقایسه کنیم. در واقع بیت کوین نیز چیزی شبیه به همان شبکه‌ی اینترنت جهانی است اما در زمینه‌ی پول و سیستم پرداخت. اینترنت، یک شبکه‌ی دیجیتال است که هیچ شخص یا ارگانی مالک آن نیست و کنترل آن نیز به طور انحصاری در اختیار کسی قرار ندارد. مهم تر از همه اینکه شبکه ی اینترنت 24 ساعت شبانه روز به طور مداوم فعال است و مردم می توانند اطلاعات خود را از طریق آن به اشتراک بگذارند.

حالا بیاید تصور کنیم سیستمی با ویژگی های اینترنت وجود دارد که در حوزه‌ی مالی، پول و سیستم پرداخت فعالیت میکند. همه‌ی مردم با استفاده از آن می توانند بدون دخالت بانک ها در 24 ساعت شبانه روز تراکنش مالی داشته باشند و دارایی های خود را برای یک دیگر انتقال دهند. امنیت این شبکه نیز توسط خود مردم تامین می شود. در واقع برای خرید و فروش بیت کوین شما فقط به یک دستگاه برای اتصال به اینترنت نیاز دارید.

بیت کوین به طور معمول و عمده در صرافی ارز دیجیتال قابل معامله است. دستگاه های استخراج بیت کوین (ماینرها) نیز وظیفه‌ی تایید و انتقال تراکنش ها را بر عهده دارند که در ازای انجام این کار از شبکه پاداش دریافت میکنند.

بیت کوین چگونه متولد شد؟

آگوست سال 2008 دامنه‌ای اینترنتی با آدرس Bitcoin.org ثبت شد که تا به امروز هنوز مشخصات مالک این دامنه به صورت رسمی و عمومی اعلام نشده است و هیچ اطلاعاتی نیز از آن در دسترس نیست. اکتبر سال 2008 شخصی با استفاده از نام جعلی ساتوشی ناکاموتو اعلام کرد که “من در حال طراحی و توسعه‌ی نوعی سیستم مالی کاملا همتا به همتا هستم که نیازی به دخالت هیچ نهاد مالی و یا شخص خاصی ندارد.” این که ساتوشی ناکاموتو یک شخص حقیقی است و یا اسم مستعار یک گروه باشد را هنوز کسی نمی داند. اگر چه در سال های گذشته اشخاص زیادی با گمانه زنی های رسانه ها و مطبوعات به عنوان ساتوشی ناکاموتو معرفی شدند اما در مورد هیچکدام مدرک قابل اعتمادی موجود نداشت.

در ادامه نیز اقدام به انتشار وایت پیپری با عنوان “سیستم پرداخت همتا به همتا” در سایت Bitcoin.org کرد. اولین بلاک بیت‌کوین نیز با نام بلاک صفر و یا “Genesis Block” در تاریخ 3 ژوئن 2009 استخراج شد. سال 2009، بیت کوین به صورت عمومی توسعه داده شد و در حال حاضر نیز به عنوان پادشاه بازار ارزهای دیجیتال شناخته می شود. محبوبیت روز افزون بیت کوین باعث شد تا ارزها و شبکه های بلاکچین دیگری نیز با الهام گرفتن از بیت کوین و ساختار امنیتی و مالی آن روش های پرداخت و ذخیره‌ی داده های جدیدی را توسعه دهند.

خلق بیت کوین به خودی خود در همان ابتدای راه نیز برای کاربران جذابیت های خاص خودش را داشت. تصور اینکه بعد از سال ها تسلط بی چون و چرای بانک ها و دولت ها بر سیستم مالی موجود در جهان، حالا رمز ارزی به نام بیت کوین متولد شده است که بدون نیاز به سیستم بانکی می تواند تراکنش های مالی را پردازش کند. این ایده علی رغم جذابیت بسیار بالایی که داشت اما با دو مشکل عمده رو به رو بود.

1- عدم وجود اعتماد بین دو طرف معامله یا تراکنش

2- خطر ایجاد دستکاری و هک سیستم

برای رفع حس عدم اعتماد بین دو طرف یک تراکنش، ساتوشی ناکاموتو استفاده از امضاء دیجیتال را پیشنهاد داد. برای حفظ امنیت شبکه ساتوشی اما ایده ی خلاقانه تری داشت. استفاده از شبکه ی بلاکچین هک و دستکاری سیستم را تقریبا غیر ممکن کرده بود. شبکه ی بلاکچین با استفاده از ماینرهایی با توان پردازش و حل محاسبات بسیار بالا تراکنش های بیت کوین را پردازش میکند. توزیع اطلاعات در بلاک های مختلف باعث می شود تا عملا دستکاری و هک اطلاعات غیر ممکن باشد.

بیت کوین دقیقا چه تغییری ایجاد کرد

اگر بخواهیم دقیقا تغییر ایجاد شده توسط بیت کوین را مورد بررسی قرار دهیم بهتر است ابتدا دوباره درباره‌ی برخی ویژگی های سیستم سنتی حاکم بر امور مالی دنیا صحبت کنیم. شما هر گوشه ای از جهان که باشید در ازای شغل و حرفه ای که دارید و فعالیتی که انجام می دهید دستمزد و حقوق دریافت می کنید. دستمزد یا پول دریافت شده فارغ از اینکه بر اساس چه نوع ارز فیاتی دریافت شده باشد را در حساب بانکی خود نگهداری میکنید که توسط سیستم بانکی اداره می شود. مشکل دقیقا همین سیستم بانکی است. اختیارات بانک و تسلطی که حاکمیت می تواند بر سیستم بانکی اعمال کند به شکل غیر قابل توجیهی زیاد است. بانک این اختیار و این توانایی را دارد که به هر بهانه‌ای حساب شما را مسدود کند، تراکنش های شما را رهگیری کند و تمام اطلاعات تراکنش های شما را در اختیار داشته باشد. حتی در برخی موارد بانک‌ها این اختیار را دارند که از حساب شما وجهی را برداشت کنند.

دقیقا تغییر اصلی که بیت کوین و سیستم بلاکچین ایجاد می کنند، قطع دسترسی سیستم مالی سنتی به دارایی های بیت کوین شما است. وقتی دارایی شما به بیت کوین تبدیل می شود دیگر هیچکس به جز شما توانایی پیگیری تراکنش های مالیتان را ندارد. کسی قادر به برداشت دارایی های شما نیست و به جز شما هیچ که از میزان آن نیز اطلاع ندارد. با توجه به استفاده از فناوری بلاکچین و ذخیره اطلاعات در بلاک های متفاوت امکان هک کردن سیستم و دستکاری اطلاعات آن تقریبا هرگز وجود ندارد. هیچ سیستم یا نهادی نمیتواند دارایی شما را مسدود کند و یا مبلغی را از آن برداشت کند.

ویژگی های گفته شده البته این سوال را در ذهن مخاطب ایجاد می کند که صرافی‌های ارز دیجیتال نیز مشخصات افراد را ذخیره می کنند و می توانند تراکنش های مالی و دارایی های اشخاص را رصد کنند. صرافی های ارز دیجیتال نیز به دو دسته ی صرافی های متمرکز (Centralized) و صرافی های غیر متمرکز (Decentralized) تقسیم می شوند. صرافی های متمرکز اطلاعات هویتی، تراکنش ها و دارایی های شخص را ثبت می کنند البته این ویژگی نیز مزیت های خاص خودش را دارند. در صورتی که گذر واژه‌ی ورود به حساب کاربری خود را فراموش کنید این صرافی ها با استفاده از اطلاعات هویتی شما می توانند دوباره امکان دسترسی به دارایی هایتان را برای شما فراهم کنند. در صورتی که صرافی های غیر متمرکز همان خاصیت غیر متمرکز بودن بیت کوین و ناشناس بودن مالک را دنبال می کنند. در واقع شما می توانید هر صرافی که مورد نظرتان هست را برای معاملات و ذخیره داریی های خود انتخاب کنید.

پشتوانه بیت کوین چیست و چگونه ارزش گذاری می شود ؟

معمولا این سوال که بیت کوین چه پشتوانه‌ای دارد در زمان مقایسه ی لیدر دنیای کریپتو با ارزهای فیات به ذهن می آید اما باید توجه داشت که بیت کوین ماهیت متفاوتی نسبت به ارزهای فیات دارد. قبل از اینکه درباره ی پشتوانه‌ی بیت کوین صحبت کنیم ابتدا بیایید این سوال را بپرسم که اصلا ارزهای فیات خود دارای چه پشتوانه ای هستند؟ رایج ترین ارز فیات دنیا دلار آمریکا است که امروزه تقریبا تمام دارایی های دنیا بر مبنای دلار آمریکا قیمت گذاری می شوند. سال 1971، نیکسون رئیس جمهور وقت آمریکا در اقدامی که بعدها به “شوک نیسکون” معروف شد، با فسخ یک طرفه‌ی قابلیت تبدیل دلار آمریکا به طلا عملا پشتیبانی ذخایر طلای آمریکا در مقابل دلار را حذف کرد. در واقع ارزهای فیات در حال حاضر با حمایت سیستم بانکی موجود و دولت ها پشتیبانی می شوند.

منبع خبر : https://nipoto.com/mag/what-is-bitcoin

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا